Rosengård FF

Referat: AIF Barrikaden - Rosengård FF

Startelva: Jonas – Jonathan T, Oskar, Sten, Viktor T – Majed, Johan E, Philip, Maksym – Anders, Simon
Avbytare var:

Max vars tåg fastnade på ett par ställen på vägen vilket gjorde att han kunde ställa sig i målet först efter 26 min,

Jimmy som spelade sista halvtimmen, först som vänsterytter och därefter som högerytter,

Christoffer som spelade sista 10 som vänsterytter och

Josef och Martin som inte spelade alls.

Uppladdningen stördes väl något av att målvakt Max blev så försenad att han kunde hoppa in i målet efter först en knapp halvtimme. Dock skötte Jonas sitt målvaktsuppdrag med den äran och höll nollan. De var ju visserligen snälla nog att antingen skjuta nästan mitt på honom eller över/utanför förutom när de sköt i stolpen - ett skott som hade varit svårt att fånga för vem som helst ändå – men han fick göra ett bra ingripande när han gick ut och avvärjde en farlig situation genom en lång utrusning för att sedan nicka bort bollen.

Rosengård började på högsta växel med ett rappt anfallsspel samtidigt som de låg tätt på oss och gav, på samma sätt som vi annars brukar vara bäst på, väldigt lite tid och utrymme för oss att få igång något eget spel. De kom också till många skapliga avslutslägen men dessa var som nämndes ovan, när de över huvud taget gick innanför målramen, relativt lättfångade för Jonas. Våra utespelare blockade också en del skott som annars såg giftiga ut. På tidigare nämnda stolpskott hade vi maximal tur när bollen trots att den tog i insidan av stolpen inte studsade in.

När de väl tog ledningen var det därför väldigt motiverat. Det hade dock inte behövt bli så men ett misslyckat försök att täcka ut bollen över kortlinjen i kombination med dålig markering gjorde att den spelare som kom vid bortre stolpen på ett utan svårighet kunde styra in inlägget med huvudet.

Själva skapade vi inget alls värt att nämna och hade med lite god vilja möjligen ett avslut. Vi gjorde alls ingen bra första halvlek. Vi hade liksom ingen riktig tändning/energi .Att Jonas inte kunde starta som utespelare kan förstås ha haft sin betydelse för detta men Rosengård var bra och tillät inte oss att vara detsamma.

Som så ofta sker i fotboll kom vi efter pausen ut som ett helt annat lag. Inte så att vi dominerade stort men man kan nog säga att vi förde matchen de första 20 minuterna av andra halvlek. Framför allt spelade vi med ett självförtroende som man också saknat i första halvlek. Vi fick också till en kvittering i den 55:e min. Det var Jonathan T som slog fram en boll i djupled som Philip på något underligt men skickligt sätt trots att den kom rakt bakifrån med ett tillslag från en position något utanför straffområdet (?) kunde skjuta i mål.

Vi hade sen ett par halvchanser att ta ledningen men när istället Rosengård återtog ledningen i 64:e min, efter ett nytt individuellt misstag som gjorde att de kom 3 mot 2 vilket de inte var sena att utnyttja, var det som att all energi och allt självförtroende rann av oss. Vi blev inte utspelade på något vis nu men det var ändå en återgång till att vi hade betydligt svårare än dem att komma till avslut trots att bollinnehavet nu var rätt jämnt fördelat.

Efter ett olyckligt bolltapp nära kortlinjen i den 84:e min kunde de slå ett inlägg som lätt kunde stötas in från nära håll och därmed utöka sin ledning till 3-1. Trots vår fantastiska upphämtning de sista 5 minuterna i vår förra match kände man nu att matchen definitivt var avgjord och resultatet 1-3 stod sig också mycket riktigt matchen ut.

Totalt sett en ytterst välförtjänt seger för Rosengård FF i kraft av deras första halvlek där de med lite större skärpa i avslutningarna och utan otursmarginal vid stolpträffen kunde lett betydligt större i paus. Andra halvlek var som helhet jämn och om vi antingen kunde satt ett 2-1-mål eller hållit 1-1 bara 5-10 min längre kunde det blivit rätt mycket gnäll hos dem som vi kunnat utnyttja eftersom de så uppenbart räknat med en enkel seger.

Min bedömning är att Rosengård definitivt är ett lag för övre halvan även om deras insats igår blev lite ett prov utan värde eftersom vi gjorde en, särskilt med tanke på den fina laguppställningen på pappret, riktigt dålig match där det främst var våra normalt allra bästa spelare som inte kom upp i sin normala nivå.

Statistik: Hörnor: 3-2 Avslut på mål: 4-8 Avslut utanför: 0(kan det stämma?)-8